Procedura de admitere la tranzactionare a titlurilor Facebook, cea mai mare retea sociala din lume, pe sistemul ATS al Bursei de Valori Bucuresti este in curs de finalizare, potrivit unui anunt al Tradeville, casa de brokeraj care le va aduce in piata si care va opera ca market maker pe aceste actiuni.
Pentru a face schimburi cu actiuni Facebook, investitorii de pe BVB nu vor mai fi nevoiti sa isi deschida un alt cont, fiind suficient cel pe care il au deja la orice firma de brokeraj autorizata de pe Bursa.

“Oferirea titlurilor Facebook la BVB face parte din obiectivul Tradeville de a diversifica gama de instrumente tranzactionabile la Bursa din Bucuresti, astfel incat investitorii romani sa aiba acces la oportunitatile oferite de marile piete bursiere din lume”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al firmei de intermediere.

Facebook Inc. detine si opereaza cea mai mare retea sociala din lume, lansata in februarie 2004, care le permite utilizatorilor sa fie conectati cu prietenii lor si sa imparta informatii. Pe 14 septembrie 2012, Facebook a atins numarul de un miliard de utilizatori activi lunar, 600 de milioane dintre ei folosind un dispozitiv mobil pentru a accesa platforma. Facebook este acum al doilea cel mai vizitat site de pe Internet, dupa motorul de cautare Google.

Debutul pe bursa al Facebook nu a fost insa unul tocmai fericit in acest an, actiunile fiind in scadere cu 31,6% de la momentul listarii si pana in prezent. Facebook a raportat o pierdere neta de 59 mil. dolari la sfarsitul trimestrului al treilea din 2012, in conditiile in care veniturile au ajuns la 1,26 mld. dolari. Compania este evaluata in prezent la 56,6 mld. dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri