SIF Muntenia (SIF4) revine la tranzactionare pe Bursa de la Bucuresti (BVB) dupa mai bine de o saptamana in care societatea a lipsit din piata ca urmare a unor neclaritati din AGA. Toate punctele de pe ordinea de zi au fost aprobate insa cu o diferenta de voturi extrem de mica.
Bugetul pentru anul 2012 a fost adoptat dupa ce 49,71% din actionari au votat ”pentru” si 49,49% din actionari au votat “impotriva”. De asemenea, situatia financiara pe 2011 a fost aprobata cu 50,43% din voturi (49,48% din voturi “impotriva)”. Acelasi procentaj de voturi a fost inregistrat si in cazul propunerii dividendelor de 0,081 lei/actiune propuse de SAI Muntenia Invest.

Investitorii vor primi un dividend brut de 0,081 lei/actiune, care, avand in vedere cele mai recente cotatii din piata, genereaza un randament de 11,6%.

Actionarii au mai aprobat si prescrierea dreptului detinatorilor de titluri SIF4 care nu au ridicat dividendele timp de trei ani, in valoare de 23,2 milioane lei. Decizia a fost avizata cu 50,68% din voturi.

La Adunarea Generala a Actionarilor s-a inregistrat un cvorum de 20,77%.

In raportul trimis Bursei de catre SIF Muntenia se mentioneaza faptul ca pentru un numar de 139.878 de actiuni (0,01% din capitaului SIF4), votul nu a fost exercitat, desi au fost emise buletine de vot. Presedintele SAI Muntenia Invest, Petre Szel, nu a putut fi contactat pentru a da informatii suplimentare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri