Intrat la tranzactionare in sedinta de miercuri, primul ETF de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a urcat cu 1,8%, in vreme ce nivelul tranzactiilor a fost similar celui estimat de market maker la inceputul saptamanii.

Cresterea ETF BET Tradeville (TVBETETF) a fost una dintre cele mai mari inregistrate miercuri in piata, evolutii mai bune fiind notate doar pe alte trei actiuni. Indicele BET, a carui structura este replicata de ETF-ul lansat de Tradeville, a stagnat.

La sfarsitul zilei o unitate a ETF-ului era cotata la 5,09 lei, investitorii realizand 69 de tranzactii cu o valoare totala de 29.839 lei (6.680 euro). Rulajul este similar estimarilor facute de reprezentantii Tradeville care declarasera ca se asteapta la o lichiditate medie zilnica de circa 5.000 euro in primele luni de tranzactionare.

ETF BET Tradeville a fost lansat avand 100.000 unitati de fond cu o valoarea nominala de 5 lei. Numarul acestora poate urca in functie de subscrierile facute de investitori.

ETF-urile sunt fonduri deschise de investitii listate pe o bursa. In general acestea urmaresc evolutia unui indice sau a unui cos de indici. Desi pe marile piete, investitorii manifesta interes pentru acest gen de administrare pasiva, in Romania tendinta abia acum se dezvolta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Actionarii Holde Agri Invest aproba listarea pe piata AeRO