"Am dublat oferta pentru Oltchim, dar caietul de sarcini imi interzice sa divulg valoarea. Ii pregatesc o surpriza premierului Ponta, caruia ii urez un sincer «La multi ani» (Ponta implineste joi 40 de ani, n.r.) si aduc un investitor strain", a afirmat Diaconescu la intrarea in sediul Ministerului Economiei, unde vor fi depuse ofertele pentru preluarea Oltchim.

Virgiliu Bancila, presedintele executiv al SCR Group, controlat de omul de afaceri Stefan Vuza, a declarat ca grupul a depus doua oferte pentru Oltchim, ambele imbunatatite.

Una dintre oferte vizeaza combinatul, iar cealalta creantele, a spus Bancila. "Ne-am imbunatatit oferta. Avem doua oferte, cate una pe fiecare firma", a afirmat Stefan Vuza.

Pana luni, termenul limita initial, au depus oferte trei cumparatori: PCC SE, inregistrata in Germania, Dan Diaconescu si Stefan Vuza, prin firmele Chimcomplex si Aisa Invest.

Termenul de depunere a ofertelor a fost prelungit pana joi, 20 septembrie, la ora 12:00, seful OPSPI tinand cont cont de trei actiuni in instanta depuse de Dan Diaconescu si de solicitarea de amanare formulata de societati care reprezinta grupul rus Gazprom.

Diaconescu a depus trei actiuni in instanta, una impotriva unei hotarari AGA Oltchim, celelalte vizand suspendarea si anularea procedurii de privatizare si a contractului de privatizare care ar urma sa fie incheiat.