Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in lndustrie (OPSPi), Remus Vulpescu, a demisionat miercuri, exprimandu-si public regretul pentru insuccesul licitatiei de privatizare a Oltchim, informeaza Mediafax.

Contractul de privatizare a Oltchim nu a fost incheiat, intrucat Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de actiuni detinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri.

Premierul Victor Ponta a declarat luni, dupa anuntul ca nu se va incheia contractul cu Diaconescu, ca Remus Vulpescu nu se va mai ocupa de privatizari la Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), aratand ca ii reproseaza acestuia faptul ca s-a lasat atras in farsa si circul organizate de Dan Diaconescu la privatizarea Oltchim.

In acelasi timp, Ministrul Economiei, in subordinea caruia functioneaza Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), a declarat ca, din punctul sau de vedere, seful Oficiului, Remus Vulpescu, trebuie schimbat de la conducerea institutiei, la momentul incheierii privatizarii Oltchim.