Trei pachete de actiuni reprezentand aproape 6,7% din actiunile operatorului portuar Chimpex Constanta (CHEM) au fost transferate pe piata Rasdaq printr-un deal si doua tranzactii pe piata principala, pentru suma de 8,4 milioane lei (1,8 milioane euro), scrie Mediafax.
Cel mai probabil actiunile au fost cumparate de actionarul majoritar, traderul elvetian de ingrasaminte si chimicale Ameropa Holding.

Atat in cadrul deal-ului, cat si in cele doua tranzactii de pe piata principala, actiunile au fost cumparate la pretul de 11,2 lei, cu 20% sub cotatia de marti, cand a fost operat ultimul transfer.

Totodata, pretul este cu 15,4% peste cel la care s-a derulat in iunie oferta de preluare a companiei, de 9,7 lei.

Deal-ul a vizat un pachet de 5,6% din actiuni si a fost realizat pentru 7 milioane lei (1,5 milioane euro), iar titlurile cedate pe pe piata principala au reprezentat 1,1% din capitalul social si au fost vndute cu 1,1 milioane lei (306.000 de euro).

Tranzactia negociata a fost realizata la ora 15:45, iar in urmatorul minut au fost cedate cele doua pachete pe piata principala.

In luna iunie, Ameropa Holding a derulat o oferta prin care a vrut sa preia 9,57% din actiunile operatorului portuar pe care nu le detinea. Operatiunea a esuat insa, deoarece a preluat doar 1,06% din titlurile Chimpex, majorandu-si participatia de la 90,43%, la 91,49%. In aceste conditii, Ameropa nu a ajuns la nivelul de 95% de la care poate delista Chimpex.

Concomitent cu oferta la Chimpex, Ameropa a derulat o operatiune similara si la Azomures (AZO), unde a platit cu 240,1 milioane lei (53,7 milioane euro) pentru 20,56% din titlurile companiei si a ajuns sa detina peste 95% din actiuni. Ulterior, Ameropa a inceput procedurile pentru delistarea Azomures.

Raportat la pretul la care au fost realizate tranzactiile de vineri, capitalizarea Chimpex este de 126,2 milioane lei (27,6 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri