Daniel Daianu, client al WBS: Sunt stupefiat de disparitia lui Sima

Fostul ministru de Finante Daniel Daianu, unul dintre clientii lui Cristian Sima, afirma ca a investit deoarece i s-a spus ca sunt "castiguri mici, dar sigure", informeaza Mediafax.

Cristian Sima, revocat miercuri din functiile de presedinte CA si director general al Bursei de la Sibiu, nu mai poate fi contactat de peste zece zile si, potrivit unor zvonuri din piata de capital, ar fi disparut cu banii unor clienti care tranzactionau pe piete externe printr-o firma detinuta de el.

Daianu a declarat ca a aflat din presa ca Sima nu mai poate fi gasit si ca ar fi plecat cu banii clientilor.

"Sunt stupefiat de disparitia lui Sima (...) Am crezut in buna credinta a unor oameni dintre care unul a ajuns presedintele Sibex. Am conturi deschise la cele doua societati WBS Romania si la WBS Holding pentru ca mi s-a spus ca doar asa se putea tranzactiona pe pietele externe. Am investit pentru ca mi s-a spus ca sunt castiguri mici dar sigure. Stiam ca nu lucreaza in marja, ca riscurile sunt mici. Extrasurile de cont primite de la firma de brokeraj arata ca am contul pe profit nu pe pierdere, dar acum ma intreb daca acest informatii sunt sau nu adevarate. Politia si autoritatile competente trebuie sa investigheze ce s-a intamplat cu banii clientilor, daca au avut loc tranzactii neautorizate cu banii clientilor", a spus el.

Firma WBS Holding este detinuta de Sima si inregistrata in Insulele Virgine Britanice. Sima a fost actionar la WBS Romania pana anul trecut, cand a vandut actiunile pentru a evita o incompatibilitate cu functiile de presedinte CA si director general al Sibex.

O alta ipoteza vehiculata in piata de capital referitoare la disparitia lui Sima este ca el ar fi pierdut banii mai multor clienti in urma acestor tranzactii, cu grad ridicat de risc.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri