Intrebat de ce in declaratia sa de avere figureaza faptul ca ar fi investit in societatea lui Sima 285 de mii de euro, in conditiile in care brokerul a declarat ca fostul ministru nu i-a dat decat 200 de mii de dolari, Daianu s-a incurcat.

“Ce sa va spun, depunerea a fost de 285 de mii de euro, ambele, si WBS Romania, ca acolo exista si o suma in lei si actiunile la Sibex, petru ca am actiuni la Sibex, si in general castigul meu este de 285 de mii de euro, care inseamna, transformat in dolari, la un curs care la data la care s-a facut plasamentul era 1.32, 1.33 lei”, a explicat Daniel Daianu.

Fostul ministru l-a acuzat pe brokerul Cristian Sima ca nu si-a informat clientii despre riscurile reale ale acestei afaceri.

Aceasta situatie ar putea intra si in atentia Agentiei Nationale de integritate sustine presedintele institutiei, Horia Georgescu.

“Majoritatea cazurilor de pe rolul ANI implica si astfel de verificari”, a spus Georgescu.

Si cazul fostului ministru de justitie, Catalin Predoiu, este unul care da de banuit. Acesta a declarat ca declarat un castig dintr-o creanta uitand insa mentioneze debitorul, care era chiar Cristian Sima.