Carmen Negoita, presedintele CNVM, atrage atentia ca termenul de trei luni pentru infiintarea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) este nefezabil, scrie ZF.ro.

"Pentru ca ASF sa poata functiona eficient sunt necesare dezbateri, consultarea pietei si a tuturor institutiilor implicate, analize de impact si eficientizare a actului de supraveghere la nivelul unei singure entitati.(...) Crearea si asigurarea functionarii unei astfel de entitati impune un termen de cel putin un an", a declarat Negoita.

Guvernul a anuntat la sfarsitul anului trecut ca va desfiinta autoritatile de supraveghere din domeniul financiar, cu exceptia celor care tin de BNR, astfel ca atributiile si tot personalul CNVM, CSA si CSSPP vor fi preluate pana cel tarziu in luna martie a anului viitor de catre o noua institutie - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Wall-Street.ro a lansat o petitie prin care propune oprirea numirilor politice si selectarea specialistiilor la sefia autoritatilor care reglementeaza piata financiara romaneasca, asa cum se intampla deja in cazul mai multor piete internationale.

Cititi si Ce vrea piata de capital romaneasca de la noua institutie de supraveghere.

Sursa foto: sxc.hu


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
CNVM a pierdut 2,7 mil. lei in 2012. Salariile? 80% din cheltuieli