Fondul de investitii finlandez KJK Fund II a devenit cel mai mare actionar al producatorului de caramizi Cemacon Zalau (CEON), ajungand sa detina 29,2% din companie. Fondul a platit luni putin peste 3 mil. lei pentru pentru 23% din actiunile CEON.

KJK Fund II este inregistrat in Luxemburg si administrat de compania KJK Capital Management din Finlanda. Ceilalti actionari semnificativi ai Cemacon sunt Andrei Cionca si Casa de Insolventa Transilvania, SSIF Broker, SIF Muntenia si fondurile de investitii ING.

„Aceasta intarire a actionariatului Cemacon, prin concentrarea participatiilor la investitori institutionali, reprezinta o puternica premisa pentru finalizarea cu succes a procesului de restructurare a creditelor bancare ale companiei”, mentioneaza oficialii Cemacon intr-un comunicat de presa.

Achizitiile facute de fondul finlandez in ultimele doua saptamani au dublat pretul actiunilor CEON. Avand in vedere cotatiile de marti, Cemacon este evaluata la 13,7 milioane lei.

Cemacon SA este al treilea mare producator de sisteme de zidarii ceramice din Romania si, in directa concurenta cu Wienerberger, lider al pietei din Transilvania.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri