Un fond finlandez de investitii devine principalul actionar al Cemacon Zalau

Fondul de investitii finlandez KJK Fund II a devenit cel mai mare actionar al producatorului de caramizi Cemacon Zalau (CEON), ajungand sa detina 29,2% din companie. Fondul a platit luni putin peste 3 mil. lei pentru pentru 23% din actiunile CEON.

KJK Fund II este inregistrat in Luxemburg si administrat de compania KJK Capital Management din Finlanda. Ceilalti actionari semnificativi ai Cemacon sunt Andrei Cionca si Casa de Insolventa Transilvania, SSIF Broker, SIF Muntenia si fondurile de investitii ING.

„Aceasta intarire a actionariatului Cemacon, prin concentrarea participatiilor la investitori institutionali, reprezinta o puternica premisa pentru finalizarea cu succes a procesului de restructurare a creditelor bancare ale companiei”, mentioneaza oficialii Cemacon intr-un comunicat de presa.

Achizitiile facute de fondul finlandez in ultimele doua saptamani au dublat pretul actiunilor CEON. Avand in vedere cotatiile de marti, Cemacon este evaluata la 13,7 milioane lei.

Cemacon SA este al treilea mare producator de sisteme de zidarii ceramice din Romania si, in directa concurenta cu Wienerberger, lider al pietei din Transilvania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri