Cemacon vrea sa vanda terenul si vechea platforma de productie din Zalau cu 8 mil. Ç

Consiliul de Administratie al Cemacon SA (CEON) a solicitat Adunarii Generale a Actionarilor infiintarea unei societati comerciale noi, cu denumirea SC Cemacon Real Estate SRL, avand ca obiect principal de activitate “Cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare proprii”.

Printre principalele obiective ale Cemacon se numara vanzarea platforma pe care o detine in centrul orasului Zalau, care cuprinde vechea linie de productie, inchisa in 2011, cat si un teren de sase hectare, tranzactie a carei valoare se poate ridica pana la 8 milioane de euro.
"Dupa inaugurarea fabricii noi din Recea (judetul Salaj), in septembrie 2010, am ajuns la o capacitate foarte ridicata, astfel ca functionarea liniei vechi din Zalau, care avea si costuri mai ridicate, nu se mai justifica. Fabrica veche, inchisa in 2011, este amplasata in apropiere de centrul orasului, pe o platforma de 6 hectare. Vanzarea acestor active este o idee pentru a mai usura din povara creditelor", a declarat agentiei Mediafax - Liviu Stoleru (foto), directorul general si presedintele Consiliului de Administratie al producatorului de caramizi, Liviu Stoleru.
Compania negociaza cu BCR restructurarea unui credit in valoare de 26-27 milioane euro la momentul accesarii, utilizat pentru constructia fabricii de caramizi din Recea.
Stoleru a afirmat sunt in derulare discutii pentru vanzarea terenului, iar linia veche ar putea fi cedata unui investitor din afara Romaniei, existand o astfel de varianta in Orientul Mijlociu.
El a precizat ca pretul de vanzare al celor doua active va face obiectul negocierilor cu potentialii cumparatori, iar terenul si linia de productie sunt evaluate la 3-4 milioane euro, respectiv 4 milioane euro.
Solicitarea reprezentantilor Cemacon va urma sa fie analizata in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA), programata pentru 25 octombrie 2013.
Pe ordinea de zi a AGA mai exista si propunerea de aprobare a unui pachet de bonusare pentru managementul societatii.
Compania a inregistrat in primele sapte luni ale acestui an un avans al vanzarilor de 40% in valoare si 36% in volum si estimeaza ca va incheia 2013 cu afaceri de 50 milioane lei, mai mari cu 40% fata de 2012.
Vanzarile companiei sunt derulate in principal printr-o retea de 150 de parteneri la nivel national, ponderea cea mai ridicata a livrarilor fiind in Transilvania. Cemacon vinde si direct catre proiecte si a deschis in acest an trei centre proprii de distributie, la Timisoara, Suceava si Bacau. In plus, producatorul de caramizi este interesat si de exporturi, tatonand in acest sens piata din Ucraina.
Cei mai mari actionari ai Cemacon sunt fondul de investitii KJK Fund SICAV-SIF, inregistrat in Luxemburg si administrat de compania finlandeza KJK Capital Management (29,1%), SSIF Broker Cluj-Napoca (13%), iar seful Casei de Insolventa Transilvania Andrei Cionca detine impreuna cu alte persoane si firme un pachet reprezentand 21,8% din actiuni, potrivit celor mai recente date disponibile.
Actiunile Cemacon Cluj-Napoca sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti (simbol bursier CEON).

Despre autor

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Imobiliare ╚Öi construc╚Ťii »Setari Cookie-uri