Mai multe nume importante si-au anuntat candidatura pentru un loc in Consiliul de Administratie al SIF Moldova (SIF2), alegerile urmand sa aiba loc pe 4/5 aprilie. Printre candidati se afla si Andrei Hrebenciuc (foto), fiul influentului politician PSD Viorel Hrebenciuc.
SIF Moldova administreaza active de aproape 1,2 miliarde lei si detine rezerve de cash cifrate la 90 milioane lei. Societatea s-a remarcat in ultimii ani in special printr-o deschidere mai mare fata de actionari in comparatie cu celelalte SIF-uri din piata.

Chiar daca mai este aproape o luna pana la alegeri, in cursa pentru conducerea SIF2 au intrat deja 20 de persoane.

Astfel, pe langa actualul presedinte - Costel Ceocea, si vicepresedinte - Liviu Doros, pe lista candidatilor se mai afla si Horia Ciorcila, directorul Bancii Transilvania, Radu Hanga, seful fondurilor de investitii BT, Valentin Ionescu, fostul director general al BVB, dar si Andrei Hrebenciuc, fiul reprezentantului PSD Viorel Hrebenciuc. Fiul politicianului nu are nicio experienta in domeniul pietelor de capital, acesta fiind in prezent asistent universitar in cadrul ASE Bucuresti.

Pentru un loc in conducerea SIF Moldova se mai lupta si fondatorul Diverta Radu Octavian, fostul sef al Comisiei de Supraveghere a Pensiilor Mircea Oancea, fostul comisar CNVM Bogdan Chetreanu, precum si brokerii Mihai Chisu (Swiss Capital) si Florin Cazan (Raiffeisen Capital&Investment).

Patru din cele cinci SIF-uri listate pe Bursa isi vor alege noi consilii de administratie in aceasta primavara, lupta anuntandu-se dura avand in vedere ca acestea vor fi primele alegeri dupa ce pragul detinerilor a urcat de la 1% la 5%, eveniment care a dus la concentrarea actionariatelor.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri