Prezenta record la AGA pentru alegerile SIF Moldova. AGEA nu se tine

Adunarea Generala Ordinara a SIF Moldova (SIF2), in cadrul careia actionarii vor decide componenta noului Consiliu de Administratie, a inceput astazi, prezenta la ora 11:30 fiind de 52,9%, potrivit unor actionari prezenti la eveniment.

In schimb, Adunarea Generala Extraordinara (AGEA), unde trebuia sa se discute programul de rascumparare a maxim 10% din actiuni, nu se va tine, dupa ce prezenta la aceasta a fost de 44,5%fata de nivelul minim de 50%.

Anteriori Adunarii Actionarilor de astazi, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a limitat la 5% drepturile de vot in pentru "grupul Banca Transilvania" si firma ceha de brokeraj Wood&Company, care detin impreuna 9,8% din actiunile societatii de investitii, peste pragul legal de detinere la SIF-uri.

Comisia a stabilit ca cele doua parti actioneaza concertat, avand in vedere un deal cu 4,91% din titlurile SIF Moldova realizat la 8 martie, ultima zi in care investitorii care cumparau actiuni aveau dreptul sa participe la AGA, potrivit unui atestat publicat pe site-ul Comisiei in noaptea de joi spre vineri.

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri