"Astazi (luni, la a doua convocare - n.r.) cvorumul a fost cam de 2,9%", a declarat pentru Mediafax, Petre Szel, presedintele SAI Muntenia Invest, compania care administreaza activele SIF Muntenia.

AGEA pentru actualizarea statului SIF Muntenia a fost convocata de administratorul societatii dupa ce in ianuarie a intrat in vigoare legea pentru cresterea pragului de detinere la cele cinci SIF-uri, de la 1% la 5% din actiuni.

SIF-urile trebuie sa convoace AGEA, in termen de 60 de zile de la publicarea legii privind pragul in Monitorul Oficial, pentru modificarea actelor constitutive cu scopul actualizarii noii limite de detinere.

Daca AGA nu se intrunesc dupa trecerea celor 60 de zile statutele se vor considera modificate de drept, cu noua limita de detinere.

Citeste si:

AGEA SIF Muntenia a fost convocata prima data pentru sambata, cand prezenta la vot a fost de 2,03% din actiuni.

Potrivit actului constitutiv al SIF Muntenia, dar si al altor trei SIF-uri, conditiile minime de cvorum pentru adunarile extraordinare sunt de 75% la prima convocare si de 50% la a doua convocare.

Sedinte AGEA s-au mai intrunit in ultimii ani doar la SIF Transilvania (SIF3), care a reusit in urma cu cativa ani sa obtina in instanta eliminarea din statut a prevederii referitoare la prezenta, astfel ca adunarea extraordinara se poate intruni cu un cvorum de minim 25% din actiuni, conform legislatiei privind societatile comerciale.

Cerintele de prezenta ridicata sunt prevazute in actele constitutive ale celorlalte patru SIF-uri, respectiv SIF Muntenia, SIF Moldova, SIF Banat-Crisana si SIF Oltenia.