Soros Fund Management s-a redus in primele trei luni pachetul de actiuni Apple de la 157.176 la 26.800, titluri in valoare de 11,9 milioane de dolari la sfarsitul lunii martie, potrivit unui document transmis de fond bursei din Statele Unite.

Cotatia Apple a pierdut 17% in intervalul ianuarie-martie, in timp ce piata de capital americana a urcat cu 10%, ca urmare a semnalelor privind incetinirea vanzarilor iPhone.

Fondul lui Soros a cumparat in aceasta perioada actiuni Google, iar participatia in compania care detine cel mai utilizat motor de cautare online si sistemul de operare Android a crescut de peste doua ori, de la 148.531 titluri la 337.271 titluri, cu o valoare de 267,9 milioane de dolari la sfarsitul lunii martie.

Documente transmise bursei din SUA au aratat ca si alte fonduri importante de investitii au procedat similar. Dintre acestea, Appaloosa (condus de David Tepper) si Tiger Management (administrat de Julian Robertson), au vandut actiuni Apple, in timp ce Greenlight Capital (David Einhorn) a vandut titluri Apple si a cumparat Google.