Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Gabriel Dumitrascu, a declarat, joi, ca prin cedarea controlului la Electrica statul va avea venituri mai mari, conform Mediafax.

Executivul opta anul trecut pentru vanzarea unor pachete minoritare din capitalul fiecarei filiale de distributie a energiei detinute de Electrica. Operatiunea era planificata pentru a doua jumatate a anului trecut.

La mijocul anului trecut Guvernul anunta ca Electrica va fi privatizata in prima parte anului 2013.

Electrica are un capital social de 2,06 miliarde de lei. Cinci din cele opt filiale de distributie a energiei ale Electrica au fost privatizate in perioada 2004-2008 catre grupurile CEZ (Cehia), Enel (Italia) si E.ON (Germania).

Citeste si:

Compania de stat mai are trei filiale de distributie, una de furnizare a energiei si o suibsidiara de servicii si mentenanta.
Tot in acest an va fi listata la bursa si Nuclearelectrica, 10% din titlurile companiei urmand sa fie tranzactionate, din iulie, pe piata de capital. Producatorul de gaze Romgaz Medias va iesi pe bursa in octombrie, cu un pachet de 15% din actiuni.

In aprilie a fost derulata o oferta secundara pentru vanzare a 15% din capitalul Transgaz, in urma careia statul a obtinut 72 milioane de euro.

Listarile si privatizarile companiilor de stat au fost agreate de Guvern cu Fondul Monetar International. Executivul de la Bucuresti a amanat de mai multe ori aceste operatiuni.