“A face afaceri in stil romanesc si in acelasi timp a visa la o listare pe Bursa este o utopie. Companiile locale trebuie in primul rand sa invete sa isi stimeze investitorii. De asemenea, daca antreprenorii isi vor schimba cultura de a face afaceri atunci piata de capital ar putea deveni un instrument extrem de util a carei dezvoltare merita incurajata”, a mentionat Sturza.

De cealalta parte, Lucian Anghel, presedintele Bursei de la Bucuresti (BVB), spune ca nu intelege de ce antreprenorii romani nu folosesc sistemul alternativ de tranzactionare (ATS) al Bursei, sau chiar piata principala, in conditiile in care in ultimii doi ani au existat oferte publice unde oferta ferma a investitorilor a fost cuprinsa intre 50 si 100 milioane de euro.

“Nu cred ca se pune problema ca un antreprenor cu o firma buna si o poveste de succes sa nu gaseasca o finantare de pana la cateva zeci de milioane de euro pe BVB. Sigur, daca toate bancile si celelalte optiuni ti-au refuzat complet finantarea, atunci ceva este in neregula si nici piata de capital nu mai reprezinta o solutie. Totusi, imi este greu de inteles de ce antreprenorii romani nu folosesc ATS-ul, care este practic o scoala pentru companiile mici care vor intr-o buna zi sa se listeze in piata principala”, spune Lucian Anghel.

Citeste si:

Presedintele Bursei a mai adaugat ca in urmatoarele 12 luni se asteapta la aparitia unor noi companii atat in piata spot a BVB cat si pe ATS.