UniCredit Tiriac Bank a reusit sa atraga o finantare de peste 500 milioane lei prin emisiunea de obligatiuni lansata pe Bursa de la Bucuresti (BVB) in urma cu o saptamana si care este programata sa se inchida vineri. Emisiunea va fi suplimentata cu pana la un total de 700 milioane lei.

Cu doar cateva ore inainte de finalizarea tranzactiei, subscrierile depasisera oferta initiala.

Oferta de obligatiuni este intermediata de catre Broker Cluj (BRK), datele oficiale urmand sa fie anuntate in zilele urmatoare.

Oferta initiala a fost de 50.000 de obligatiuni, fiecare avand valoarea nominala de 10.000 lei. In prospect se mentioneaza ca in cazul in care subscrierile vor depasi acest numar, UniCredit Tiriac Bank poate creste numarul de obligatiuni pana la maximum 70.000 de unitati.
Subscrierea minima este de 50 de unitati iar oferta este considerata fi incheiata cu succes daca minimum 70% din suma tintita este subscrisa.

Fondurile nete rezultate in urma emisiunii obligatiunilor, dupa plata comisioanelor, onorariilor si a altor cheltuieli cu privire la emisiunea obligatiunilor vor fi utilizate in scop general de finantare, potrivit bancii.

Cuponul obligatiunilor va fi de minimum 6% pe an. Dobanda va fi platita semestrial, in datele de 15 iunie, respectiv 15 decembrie ale fiecarui an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
UniCredit Tiriac Bank incepe oferta de obligatiuni de 500 mil. lei