Societatile de Intermediere Financiara (SIF) vor sa formeze un consortiu care sa investeasca la Oltchim (OLT), dupa privatizarea acestuia si integrarea combinatului din Ramnicu Valcea cu Chimcomplex Borzesti, potrivit Ministerului Economiei.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a intalnit joi cu George Mucibabici, presedintele firmei de consultanta si audit Deloitte, Stefan Vuza, presedintele SCR Grup si Costel Ceocea, presedintele SIF Moldova, discutiile vizand redresarea si atragerea de investitii pentru Oltchim, anunta Mediafax.

"In acest context, presedintele SIF Moldova a anuntat iminenta formarii unui consortiu al SIF-urilor, care doreste sa se implice in rezolvarea situatiei Oltchim, considerat un proiect de interes national. In opinia partenerilor de dialog, acest consortiu este interesat de functionarea combinatului dupa privatizare si de aceea intentia lor este aceea de a investi intr-un proiect de integrare a combinatelor Oltchim si Chimcomplex Borzesti, care are ca puncte forte pozitia geografica avantajoasa, piete internationale de desfacere care pot absorbi 70% din productia Oltchim si Chimcomplex, instalatii modernizate, in marea lor majoritate, sunt competitive din punct de vedere al costurilor", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

De asemenea, potrivit participantilor la discutii Oltchim are ca avantaj ca este singura capacitate de acest fel din Uniunea Europeana si ca ar aduce un plus de valoare pentru economia romaneasca.

"In cadrul discutiilor au fost solicitate informatii cu privire la stadiul procedurii de insolventa, precum si unele detalii suplimentare legate de situatia economico-financiara a societatii", se mai spune in comunicat.

Vosganian s-a intalnit miercuri cu reprezentantii fondului de investitii israelian Fortissimo Capital si cei ai PCC SE, actionar minoritar al Oltchim, care au anuntat la randul lor ca vor forma un consortiu pentru privatizarea combinatului chimic. Acestia au transmis ministrului si administratorilor judiciari ca vor face saptamana viitoare o oferta pentru compania de stat.

PCC SE detine direct 18,31% din actiunile Oltchim si indirect 14,02% din titluri, prin intermediul Polyolt Holding, firma inregistrata in Cipru.

Fortissimo Capital este un fond privat de investitii care investeste in principal in companii publice si private israeliene din domeniul tehnologiei si industriei, ce au nevoie de infuzii de capital pentru dezvoltarea afacerilor.

Ministerul Economiei a anuntat recent ca si producatorul de crom Yildirim Holding din Turcia este interesat sa participe la privatizarea combinatului chimic.

Statul a esuat anul trecut in incercarea de a privatiza Oltchim, controlata de Ministerul Economiei. Combinatul chimic se afla in insolventa din luna ianuarie a acestui an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri