Tribunalul Valcea a dispus inceperea procedurii generale a falimentului Oltchim (OLT), dupa ce, in luna aprilie, consortiul de administratori ai combinatului chimic, format din BDO Business Restructuring si Rominsolv, au solicitat acest lucru. Oltchim Ramnicu Valcea se afla in procedura de insolventa de la inceputul anului 2013.

“Instanta admite cererea formulata de consortiul de administratori judiciari ROMINSOLV S.P.R.L. si BDO Business Restructuring S.P.R.L. (…) Fixeaza termenul maxim de predare a gestiunii de catre consortiul de administratori judiciari, impreuna cu lista actelor si operatiunilor efectuate dupa deschiderea procedurii si dispune predarea catre consortiul de lichidatori judiciari, in termen de 5 zile de la pronuntarea prezentei, a tabelului definitiv al creantelor si a listei creantelor nascute in cursul procedurii”, se mentioneaza intr-un raport publicat de societate.

Instanta a fixat termenul limita pentru depunerea cererilor creantelor nascute in cursul procedurii la 20.06.2019. De asemenea, termenul limita pentru intocmirea si afisarea tabelului definitiv consolidat al creantelor a fost stabilit la data de 30.07.2019.

“In temeiul art. 113 din Legea nr. 85/2006, dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului si indeplinirea celorlalte operatiuni de lichidare. In temeiul art. 48 alin. (1) din Legea nr. 85/2006 da dispozitie tuturor bancilor la care debitoarea are disponibil in conturi sa nu dispuna de acestea fara un ordin al lichidatorului judicia”, a mai hotarat Tribunalul Valcea.

Dupa privatizarea esuata din toamna anului 2012, Oltchim a intrat in insolventa, o parte din activele combinatului fiind vandute catre Chimcomplex Borzesti, pentru 127 mil. euro plus TVA. La finalul anului trecut, Comisia Europeana a aratat ca in ultimii sanse ani societatea a primit ajutoare de stat in valoare de circa 335 mil. euro, bani care trebuie returnati statului roman. In aceste conditii, administratorii Oltchim au solicitat deschiderea procedurii de faliment.

Citeste si:
Epopeea privatizarii Oltchim continua. Vor cumpara chinezii?
Epopeea privatizarii Oltchim...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Coface: 68 de țări vor intra în recesiune. Numărul insolvențelor crește cu 25%
Setari Cookie-uri