Fondul Proprietatea, care detine 14,99% din Romgaz (SNG), a solicitat companiei completarea sedintei AGA din 30 decembrie cu numirea membrilor Consiliului de Administratie prin vot cumulativ si numirea a doi noi membri in vederea completarii locurilor vacante.

Potrivit statutului companiei, Consiliul de Administratie este format din sapte membri, iar in prezent sunt ocupate doar cinci locuri, de Aurora Negrut (presedinte CA), Musat Eufemia, Dragos Doros, Virgil Metea si Adrian Volintiru.

Negrut si Musat au fost numiti din partea Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Voliniru este presedintele Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), Doros este director in departamentul de Asistenta Fiscala al KPMG, iar Metea este director general al E.ON Gaz Distributie si la E.ON Moldova Distributie.

Actionarii sunt convocati intr-o AGA pe 30 decembrie, pe ordinea de zi figurand si aprobarea proiectului de buget, care prevede venituri de 4,34 miliarde lei, cheltuieli de 3,12 miliarde lei si un profit net de 1,02 miliarde lei.

Statul roman a vandut in octombrie 15% din actiunile Romgaz prin oferta initiala pe Bursa, pentru 1,7 miliarde lei (534 milioane dolari sau 391 milioane euro). Majoritatea titlurilor au fost vandute la pretul de 30 lei/actiune, iar investitorii care au beneficiat de discount-uri (pentru subscrierile de cel mult 10.000 de actiuni) au cumparat titlurile la 28,5 lei si, respectiv, la 29,1 lei.

Citeste si:
[Infografic] Cifrele Bursei de Valori Bucuresti in 2019
Infografic Cifrele Bursei...

Actiunile Romgaz au intrat la tranzactionare pe 12 noiembrie la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), odata cu inceperea tranzactiile cu certificatele de depozit (GDR) si pe piata de la Londra.

Actiunile companiei se tranzactionau joi dimineata la un pret de 34,85 lei, in crestere cu 0,72% fata de referinta. La aceasta cotatie capitalizarea companiei este de 13,42 miliarde lei (3,01 miliarde euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
SIF Muntenia cere vot cumulativ la BRK Financial Group
Setari Cookie-uri