Curtea de Apel Bucuresti va analiza recursurile formulate de 11 traderi, 2 sindicate si Termoelectrica privind decizia fostului administrator judiciar al Hidroelectrica de a nu recunoaste creante de 1,3 miliarde lei, o hotarare favorabila acestora ducand la reintrarea companiei in insolventa, scrie Mediafax.

"«Baietii destepti» forteaza astazi la Curtea de Apel redeschiderea insolventei Hidroelectrica. Ei au facut recurs la masura administratorului judiciar de a nu le recunoaste creante de 1,3 miliarde lei, reprezentand daune pentru denuntarea contractelor cu Hidroelectrica. Daca se admite doar unul din cele 14 recursuri Hidroelectrica va intra din nou in insolventa", a declarat pentru Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, fostul administrator judiciar al Hidroelectrica.

El a adaugat ca Hidroelectrica va fi listata la bursa pe 30 iunie, prin vanzarea a 15% din actiuni.

Hidroelectrica a fost in insolventa in perioada iunie 2012 - iunie 2013, principalul motiv fiind vanzarea energiei la preturi sub nivelul pietei prin contracte preferentiale incheiate "baietii destepti" din energie.

Compania are o capacitate de productie instalata de 6.400 MW, reprezentand circa o treime din totalul unitatilor de productie din Romania, si asigura anual circa 30% din necesarul de electricitate.

Citeste si:
2012 - Insolventa Hidroelectrica, cea mai profitabila companie de stat
2012 - Insolventa...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Borza, concediat dupa ce a cerut "optimizarea" numarului bugetarilor