BVB da startul unui concurs de tranzactionare virtuala

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va desfasura o competitie de tranzactionare virtuala cu scopul de a educa investitorii. BVB IQ, asa cum a fost numita competitia, are la baza o platforma educationala ce cuprinde 20 de seminarii realizate in tara si se va desfasura in perioada 14 aprilie- 13 iunie.

Competitie virtuala de tranzactionare online se va desfasura pe platforma BVB, ArenaXT, iar conditiile de tranzactionare vor replica conditiile din piata reala. Participantii la BVB IQ vor avea la dispozitie o suma virtuala de 30.000 lei pe care o vor putea investi in actiunile celor mai lichide 15 companii listate la BVB: Banca Transilvania, Fondul Proprietatea, Romgaz, OMV Petrom, BRD-GSG, Transgaz, Transelectrica, Nuclearelectrica, Bursa de Valori Bucuresti, SSIF Broker si cele 5 SIF-uri.

Castigatorul competitiei va fi rasplatit cu o vacanta pentru doua persoane de sapte zile in Palma de Mallorca, in vreme ce ocupantii locurilor doi si trei vor primi laptop-uri Dell si telefoane Samsung Galaxy S4.

“Proiectul are o importanta componenta educationala, intrucat obiectivul este pregatirea viitoarei generatii de investitori de retail in piata de capital, iar mesajul este acela ca orice decizie de investitie trebuie luata in baza unei bune intelegeri si cunoasteri prealabile”, mentioneaza oficialii BVB intr-un comunicat de presa.

In perioada 31 martie - 6 mai, persoanele interesate sa participe in competitie se pot inscrie la unul dintre seminariile ce vor avea loc in tara, cu sprijinul celor patru societati de brokeraj partenere la acest proiect: Estinvest, Intercapital Invest, SSIF Broker Cluj si Tradeville. Participarea la competitie si la seminarii este gratuita.

Citeste si:
Copiii vor putea să tranzacționeze pe bursă. BRK lansează un cont...
Copiii vor putea să...

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri