"Daca privatizarea nu reuseste pe 6 iuni, vom reusi alta data. Combinatul nu va inchis pentru ca reprezinta un obiectiv pentru Guvern", a declarat Constantin Nita, in cadrul conferintei Energy Investors Summit.

Oltchim a intrat in insolventa in ianuarie 2013 din cauza unor datorii de peste 2,7 miliarde lei. Constantin Nita spune ca societatea trebuie sa gaseasca finantare pentru a pune in functiune una sau doua linii de productie "Exista investitori care vor sa ia la pachet Oltchim si Arpechim. Discutam si cu Petrom", spune ministrul Economiei.

Daca privatizarea nu reuseste pe 6 iuni, vom reusi alta data - Constantin Nita

Statul roman a incercat de mai multe ori sa privatizeze Oltchim insa de fiecare data a esuat. La ultima licitatie, din martie, guvernul nu a primit nicio oferta de cumparare.

Compania de stat a raportat pentru ianuarie-martie 2014 pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), in scadere cu 34,6% fata de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimara a anului trecut. Afacerile au urcat la 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mult decat in primele trei luni ale anului trecut, cand a raportat 82,7 milioane lei.