Alegeri la SIF Transilvania: 8 persoane si-au depus candidatura

Alegeri la SIF Transilvania: Opt persoane si-au depus candidatura pentru Consiliul de Supraveghere (CS) inainte de adunarea generala a actionarilor din 11 august. Alaturi de cei sapte membri ai CS actual candideaza si Gabriela Alexe, o apropiata a omului de afaceri Constantin Fratila, aflat intr-o disputa cu conducerea societatii.

Fratila, fost arbitru de fotbal, este implicat inca din 2011 intr-o disputa cu mai multe persoane din conducerea SIF Transilvania. SIF Transilvania (SIF3) a anuntat, joi, candidatii pentru Consiliul de Supraveghere (CS), inainte de AGA din 11 august, informeaza Mediafax.

Revocarea CS si alegerea unui nou Consiliu a fost introdusa pe ordinea de zi a AGA de catre Fratila, care cere totodata tragerea la raspundere a directorului general al SIF Transilvania, Mihai Fercala. Un grup de actionari au propus, pe ordinea de zi a aceeasi AGA, revocarea lui Fratila din CS. Tot la solicitarea fostului arbitru a fost convocata, pentru aceeasi data, si AGEA SIF Transilvania, Fratila cerand reducerea remuneratiilor si bonusurilor pentru conducerea companiei.

Pentu noul Consiliul de Supraveghere s-au mai inscris si presedintele actualului CS, Razvan Gavaneanu (fiul omului de afaceri Corneliu Gavaneanu), alaturi de Stefan Szabo, Gheorghe Lutac, Dumitru Carapiti, Petru Mihalcea, Constantin Fratila si Valer Andanut (CEO al Allianz-Tiriac Pensii Private). Actiunile SIF Transilvania au scazut joi pe bursa cu 2,42%, la 0,29 lei, intr-o piata aflata in scadere pe fondul corectiei puternice care se manifesta pe pietele europene. La acest pret, capitalizarea de piata a companiei este de 633,3 milioane lei (144 milioane euro).

Citeste si:
SIF-urile decoleaza pe bursa dupa ce legea pragului primeste ok-ul
Eliminarea pragului la...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri