Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a retras aprobarea fostului arbitru de fotbal Constantin Fratila ca membru in Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania (SIF3), dupa ce DIICOT a inceput urmarirea penala a acestuia pentru manipularea pietei de capital.

“Avand in vedere faptul ca urmarirea ‘in personam’ fata de domnul Constantin Fratila pentru faptele retinute de organele de cercetare penala in dosarul nr 582D/P/2016 constituie un motiv obiectiv si demonstrabil, de natura de a pune la indoiala buna reputatie a acestuia (…) se retrage aprobarea acordata de catre ASF domnului Constantin Fratila in calitatea de membru al Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania”, se mentioneaza intr-un anunt al ASF.

Directoratul SIF Transilvania are obligatia de a convoca in termen de cel mult 30 de zile o Adunare Generala a Actionarilor care sa prevada numirea unui nou membru in Consiliul de Supraveghere.

La inceputul lunii iunie, SIF Transilvania anuntase ca DIICOT a dispus inceperea urmaririi penale a lui Constantin Fratila, SC Administration Stock Financial SRL (la data faptelor Amycris Trans SRL), Cociu Neculai, Cociu (fosta Fratila) Maria Alexandra, Cociu Daniel, Alexe Gabriela, SC Consulting & Construction SA, Marleneanu Marilena, Purnavel Adriana, Bobelea Ramona si Simion Dragos, precizandu-se ca persoanele mai sus mentionate au dobandit calitatea de suspecti.

Retail jobs

Mihai Fercala, directorul general al SIF Transilvania, si Constantin Fratila, liderul investitorilor nemultumiti din actionariatul SIF3, se afla in conflict deschis de mai multi ani, de-a lungul timpului cei doi acuzandu-se reciproc de frauda si diverse incalcari ale legii pietei de capital.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri