Indicele de referinta BET Plus a crescut cu 0,28%, pe o lichiditate de 45,04 milioane de lei (10,2 milioane de euro). Indicele BET, al celor mai lichide 10 actiuni, a urcat cu 0,3%. BET Plus cuprinde cele mai lichide 37 de actiuni de pe piata reglementata BVB, cu exceptia SIF-urilor si actiunilor companiilor straine. In sectorul energie, indicele BET NG a avansat cu 0,65%, in timp ce BET FI, format din cele cinci SIF-uri si Fondul Proprietatea, a urcat cu 0,13%.

Titlurile Fondului Proprietatea au inregistrat cea mai ridicata lichiditate in sedinta de miercuri. Fondul Proprietatea a inchis in stagnare, pe tranzactii de 10,77 milioane de lei, la care se adauga un transfer de tip deal in valoare de 3,56 milioane de lei.

Lichiditate ridicata au inregistrat si BRD - Groupe Societe Generale (BRD), prin 5 transferuri deal totalizand 7,16 milioane de lei, precum si Nuclearelectrica (SNN), cu 4 transferuri deal insumand 5,9 milioane de lei. Actiunile Romgaz, in urcare cu aproape 1%, au generat tranzactii de 4,52 milioane de lei, in timp ce SIF Transilvania (SIF3) a inregistrat un declin cu 0,72%, pe un rulaj de 2,72 milioane de lei. Cu actiunile Romgaz a fost raportat si un transfer deal in valoare de 1,68 milioane de lei.

Lichiditate de peste 1 milion de lei au inregistrat si actiunile OMV Petrom (1,89 milioane de lei), Transgaz (1,18 milioane de lei), precum si banca austriaca Erste (1,1 milioane de lei). Actiunile OMV Petrom au crescut cu aproape 0,3%, in timp ce titlurile Transgaz au urcat cu 1,22%.

Bittnet, evaluata pe AeRO cu...
Citeste si: Bittnet, evaluata pe AeRO cu 18% peste pretul platit de Carpathia

OMV Petrom, companie controlata de grupul austriac OMV, a anuntat miercuri, inainte de deschiderea bursei, ca a facut o descoperire de titei in apele de mica adancime din Marea Neagra, iar productia ar putea incepe in 3-4 ani. Actiunile Electrica (EL) au inchis in crestere cu aproape 0,4%, la 10,89 lei/actiune, sub pretul de 11 lei/actiune de la listarea companiei pe bursa.

Indicele extins BET XT a crescut cu 0,28%, in timp ce BET BK a avansat cu 0,44%. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, printre care titlurile bancii austriece Erste (EBS), SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Pe pietele din regiune, indicele SOFIX (Sofia) a crescut cu 1,3%, PX (Praga) a urcat cu 0,2%, BUX (Budapesta) a avansat cu 0,1%, in timp ce WIG (Varsovia) a stagnat.

Pe bursele mari din Europa, indicele FTSE 100 (Londra) a urcat cu 0,95%, DAX (Frankfurt) a avansat cu 1,2%, iar CAC 40 (Paris) cu 1,25%.

Banca Transilvania bate un...
Citeste si: Banca Transilvania bate un nou record pe Bursa