Romgaz, prima companie care anunta oficial ce "taxa pe stalp" a platit

Romgaz (SNG), cel mai mare producator de gaze din Romania, a platit in primul semestru o taxa pe constructii speciale in valoare totala de 45,2 mil. lei (10,1 mil. euro). Compania urmeaza sa plateasca o a doua transa din acest impozit in luna septembrie.

Este pentru prima data cand o companie afectata de asa-zisa “taxa pe stalp” anunta oficial cuantumul platit catre statul roman.

Suma de 45,2 mil. lei reprezinta 7,2% din profitul net din primul semestru. Romgaz a anuntat un rezultat net de 622,3 mil. lei in intervalul ianuarie – iunie 2014, cu 40% mai mult decat cifra inregistrata in perioada similara de anul trecut. De asemenea, afacerile Romgaz au urcat cu 33% in S1, pana la 2,53 mld. lei.

Termenul de declarare a impozitului pe constructii datorat pentru anul 2014 a fost 26 mai, zi in care trebuia platita si prima rata in contul acestui impozit, urmand ca a doua rata sa fie scadenta in 25 septembrie 2014.

Mai multe companii listate pe Bursa sunt afectate de aceasta taxa, printre acestea aflandu-se Petrom, Transelectrica, Transgaz si Nuclearelectrica.

Citeste si:
Mamuții românești din energie, mai ieftini decât companiile...
"Mamuții" românești din...

Cititi mai mult despre acest subiect in articolul Companiile listate platesc "taxe pe stalp" de 570 mil. lei. Cat de afectate au fost actiunile lor?


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
BNR-ul lui Isărescu a făcut profit 1,8 miliarde lei
Setari Cookie-uri