Romgaz (SNG), cel mai mare producator de gaze din Romania, a platit in primul semestru o taxa pe constructii speciale in valoare totala de 45,2 mil. lei (10,1 mil. euro). Compania urmeaza sa plateasca o a doua transa din acest impozit in luna septembrie.

Este pentru prima data cand o companie afectata de asa-zisa “taxa pe stalp” anunta oficial cuantumul platit catre statul roman.

Suma de 45,2 mil. lei reprezinta 7,2% din profitul net din primul semestru. Romgaz a anuntat un rezultat net de 622,3 mil. lei in intervalul ianuarie – iunie 2014, cu 40% mai mult decat cifra inregistrata in perioada similara de anul trecut. De asemenea, afacerile Romgaz au urcat cu 33% in S1, pana la 2,53 mld. lei.

Termenul de declarare a impozitului pe constructii datorat pentru anul 2014 a fost 26 mai, zi in care trebuia platita si prima rata in contul acestui impozit, urmand ca a doua rata sa fie scadenta in 25 septembrie 2014.

Mai multe companii listate pe Bursa sunt afectate de aceasta taxa, printre acestea aflandu-se Petrom, Transelectrica, Transgaz si Nuclearelectrica.

Citeste si:
OMV Petrom ar putea deveni operator al perimetrului Neptun Deep din...
OMV Petrom va deveni...

Cititi mai mult despre acest subiect in articolul Companiile listate platesc "taxe pe stalp" de 570 mil. lei. Cat de afectate au fost actiunile lor?

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri