Nicolae Mergeani, cercetat pentru spalare de bani in dosarul lui Viorel Hrebenciuc, se numara printre persoanele audiate de DIICOT in dosarul privind manipularea pietei de capital si delapidarea patrimoniului SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax. Mergeani este membru in Consiliului Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia si figureaza ca fiind unul dintre patronii cunoscutului lant de cluburi Fratelli.

Procurori DIICOT au efectuat 31 de perchezitii in Bucuresti, Ilfov si Arad, la 25 de persoane suspectate ca ar fi delapidat patrimoniul SIF Banat-Crisana (SIF1) si SIF Muntenia (SIF4), de unde au transferat bani prin intermediul unor offshore-uri, dar si ca s-ar fi implicat in operatiuni de manipulare a pietei de capital.

SIF Banat-Crisana a transmis un comunicat Bursei de Valori Bucuresti (BVB) in care se arata ca la sediul din Arad al societatii s-a prezentat luni o echipa de ofiteri delegati de procuroii DIICOT in vederea efectuarii unei perchezitii si a preluarii de documente in legatura cu actiunea DIICOT.

"Informam ca la aceasta ora este in curs operatiunea de predare-preluare de documente, SIF Banat-Crisana punand la dispozitia oraganelor de ancheta toate informatiile si documentele solicitate", se spune in comunicat.

Foto: Shutterstock / Disco

Citeste si:
Preot din Constanta, cercetat intr-un dosar de pornografie infantila
Perchezitii DIICOT la o...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »



Citeste si
Controversata Sectie Speciala retrage dosare cu nume grele din PSD