Seful Directiei de privatizare din Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, Gabriel Dumitrascu, a demisionat marti din functie, iar in locul sau va fi numit administratorul special al Oltchim, Bogdan Stanescu.

"Am demisionat azi (marti - n.r.), incepand de maine", a declarat Dumitrascu, fara sa faca alte comentarii. Dumitrascu a fost numit in iulie 2013 la conducerea Directiei de privatizare din fostul Departament pentru Energie. Directia s-a ocupat de listarea la bursa a companiilor energetice controlate de stat, scrie Mediafax.

In perioada in care Dumitrascu s-a aflat la conducerea Directiei de privatizare din Departamentul pentru Energie au fost plasate pe piata de capital actiuni ale companiilor Nuclearelectrica, Romgaz Medias si Electrica.

Atributiile de privatizare si actionar la companiile din energie, exercitate pana in luna decembrie de catre Departamentul pentru Energie din Ministerul Economiei, desfiintat in noul Cabinet, au fost preluate de Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri. Dupa desfiintarea Departamentului pentru Energie, in noul Guvern au fost constituite doua ministere distincte, respectiv Ministerul Economiei si Ministerul Energiei.

Sursa foto: Restructurare / Shutterstock

Citeste si:
Electrica SA vrea sa-si aprobe beneficii financiare ENORME
Electrica SA vrea sa-si...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Efectele pandemiei pe bursa romanească: Cât vor avea de recuperat companiile
Setari Cookie-uri