Fondul Proprietatea nu a prezentat nicio oferta pentru vanzarea participatiilor E.ON Distributie si E.ON Energie

Fondul Proprietatea vrea sa vanda participatiile detinute la E.ON Distributie si E.ON Energie, dar nu a prezentat o oferta in acest sens conducerii E.ON, a declarat marti Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON Romania.

"Nu am avut nicio discutie concreta legata de acest lucru. Stim ca vor sa iasa din actionariat, insa nu avem nicio propunere concreta de la Fondul Proprietatea pe marginea acestui subiect", a afirmat Hajdinjak, intr-o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

Fondul Proprietatea detine 18,4% din actiunile E.ON Distributie Romania si 13,39% din E.ON Energie Romania, companii controlate de grupul german E.ON. Totodata, Hajdinjak a respins, din nou, acuzatiile FP privind incalcarea principiilor de guvernanta corporativa si conflictul de interese in legatura cu o serie de contracte de consultanta incheiate intre E.ON si firmele controlate de companie.

Fondul Proprietatea a anuntat saptamana trecuta ca cere actionarilor E.ON Distributie SA si E.ON Energie sa aprobe actionarea in instanta a administratorilor si directorilor celor doua companii si ai E.ON Moldova Distributie pentru recuperarea daunelor cauzate de semnarea unor contracte de consultanta de 7,7 milioane de euro cu E.ON Romania.

Franklin Templeton Investment Management Limited UK Sucursala Bucuresti, administratorul unic al Fondul Proprietatea (FP), considera ca serviciile de consultanta contractate de catre cele trei companii ale grupului E.ON nu sunt necesare, iar pretul platit catre E.ON Romania SRL este nejustificat. Contractele au fost incheiate in deplina legalitate, cu aprobarea organelor societare competente si in conditii comerciale de piata, certificate de experti independenti, a sustinut insa E.ON.

Citeste si:
E.ON a sprijinit 16 spitale implicate în lupta împotriva Covid 19
De la începutul pandemiei,...

E.ON Romania SRL este actionarul majoritar al celor trei companii. Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, infiintata in 2005 pentru despagubirea persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura. Fondul Proprietatea este administrat de Franklin Templeton din septembrie 2010.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri