De asemenea, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor a fost prezentat planul strategic al Consiliului de Administratie al Electrica pentru perioada 2015-2018, "obiectivele prioritare fiind cresterea valorii pe termen lung pentru actionari, precum si imbunatatirea calitatii serviciilor oferite consumatorului final", potrivit unui comunicat al companiei, scrie Mediafax.

Actionarii au mai aprobat limitele generale ale remuneratiei directorilor care au contract de mandat cu Electrica, precum si a altor categorii de personal. "Limitele generale propuse sunt aliniate la media castigurilor din companiile similare din sectorul energetic din Romania", au afirmat reprezentantii Electrica.

Pe de alta parte, actionarii nu au aprobat propunerea consultantilor privind remuneratia membrilor Consiliului de Administratie al Electrica, in concordanta cu bunele practici din piata, solicitand amanarea discutiilor pentru urmatoarea AGA.

Electrica SA este lider pe piata de distributie si furnizare a energiei electrice din Romania.Compania deserveste aproximativ 3,5 milioane de clienti, prin filialele de distributie - Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord - Filiala Electrica Furnizare si prin cele sase societati de sevicii energetice ce desfasoara activitati la nivel national.

Sursa foto: Electricity transmission/ Shutterstock