Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a lansat miercuri o initiativa educationala, sub numele “Fluent in Finante”. Proiectul BVB “Fluent in Finante” isi propune sa fie un ajutor pentru dezvoltarea personala si profesionala a angajatilor, precum si sa creasca gradul de constientizare in ceea ce priveste administrarea propriilor finante.

Conceptul proiectului prevede ca BVB, impreuna cu 4 firme de brokeraj partenere – Alpha Finance, BT Securities, Estinvest si Intercapital Invest – sa colaboreze cu companii mari si corporatii din Romania pentru sustinerea unei serii de seminarii gratuite de educatie financiara pentru angajatii acestora din urma.

Prin participarea la seminariile Fluent in Finante, angajatii companiilor vor avea sansa sa dobandeasca abilitati si cunostinte suplimentare in ceea ce priveste administrarea finantelor, sa invete despre importanta acumularii averii si sa invete cum sa investeasca pe bursa.

Bursa vrea ca prin intermediul proiectului pilot, programat sa se deruleze in perioada iulie – decembrie 2015, sa ajunga la cele mai importante 20 de companii din Romania pentru a le oferi seminarii angajatilor acestora.

“Sa intelegi si sa profiti de cunoastere, cum functioneaza pietele de capital, iti pregatesc drumul catre prosperitatea individuala. In lumea de astazi, abilitatile de a utiliza instrumentele financiare sunt precum abilitatea de a vorbi limbi straine. Invitam toti participantii la proiectele noastre inovatoare sa ni se alature in aceasta calatorie spre fluenta in investitii”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

"Ne-am implicat in proiectul Fluent in Finante pentru ca ne dorim ca educatia financiara si serviciile de investitii sa ajunga la un numar cat mai mare de profesionisti din toate domeniile de activitate. Contextul general al dobanzilor bancare in scadere aduce oportunitati de investitii care trebuie cunoscute si intelese cat mai bine de publicul larg", a declarat Razvan Pasol, directorul general al Intercapital Invest.

Proiectul este disponibil oricarei companii din orice domeniu de activitate, localizata in Romania si care vrea sa contribuie la educatia financiara a angajatilor sai. Desi proiectul vizeaza companii cu peste 300 de angajati, orice companie este invitata sa transmita o solicitare pentru organizarea seminariilor.

“Potentialul de dezvoltare al pietei de capital din Romania este unul urias, dar pentru ca acest lucru sa se intample este nevoie de un efort comun al tuturor celor implicati in aceste domeniu (brokeri, BVB si autoritati) pentru dezvoltarea retail-ului. Constienti de acest lucru, salutam initiativa BVB si ne-am alaturat celorlalti colegi in realizarea acestui proiect cu atat mai mult cu cat Estinvest acorda o deosebita atentie retailului atat prin infrastructura IT pusa la dispozitia clientilor nostri, cat si prin prezenta teritoriala”, a declarat Lucian Isac, directorul general al Estinvest.

Primele companii care vor introduce proiectul Fluent in Finante pentru angajatii lor sunt: Enel, Idea Bank, Idea Leasing, Garanti Bank, KPMG Romania si Orange Romania.

Pentru a completa seminariile, BVB a lansat, de asemenea, un nou site dedicat proiectului, unde managementul si factorii de decizie ai unei companii pot afla informatii despre proiect si, totodata, pot completa un formular de contact, pentru a intra in contact cu BVB in vederea programarii seminariilor la sediul lor.

Participarea companiilor la proiectul Fluent in Finantare este voluntar. Niciun fel de taxe nu vor fi impuse companiilor care vor dori sa beneficieze de acest proiect.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri