Premierul Victor Ponta va pleca miercuri diminineata in Turcia pentru a se opera a doua oara la genunchi, iar dupa aceea va pleca in vacanta pentru aproximativ trei saptamani. "Prim-ministrul va intra in concediu pe 1 august si va reveni pe 17 august. In aceasta perioada, el il va delega pe vicepremierul Gabriel Oprea sa il inlocuiasca la conducerea Executivului", au declarat surse oficiale.

Intrebate de ce Victor Ponta nu ii solicita presedintelui Klaus Iohannis aprobarea unui alt interimat pentru Gabriel Oprea, sursele au precizat ca in situatia de fata nu se impune.

"In aceasta perioada nu au loc sedinte ale Executivului, guvernul fiind in vacanta, si de aceea nu este nevoie sa fie numit un premier interimar, singura forma legala care ii confera demnitarului respectiv, in absenta premierului desemnat, dreptul de a convoca si de a conduce sedinte de guvern. O delegare a competentelor este suficienta pentru aceasta perioada de vacanta", au mai spus sursele citate.

Citeste si:

Premierul Victor Ponta a precizat, saptamana trecuta, ca este posibil sa plece in Turcia pentru cateva zile, pentru o noua interventie chirurgicala la genunchi, situatie in care Gabriel Oprea va fi, din nou, premier interimar.

"Este foarte posibil sa mai trebuiasca sa mai fac inca o operatie la genunchi, dar nu e nimic atat de grav ca data trecuta, e doar ce nu s-a reusit data trecuta", a declarat Victor Ponta, la Romania Tv.

Sursa foto: Mediafax