Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va introduce, din 21 septembrie, o noua modalitate de stabilire a pasilor de pret pentru toate actiunile, drepturile si unitatile de fond tranzactionate. Modificarile pasilor de pret sunt in sensul cresterii intervalelor pretului de tranzactionare comparativ cu valorile curente.

Oficialii BVB spun ca aceasta modificare creeaza premisele unei mai bune concentrari a ordinelor pe niveluri de pret, imbunatatirii procesului de descoperire a pretului de tranzactionare si dinamicii mai eficiente in registrul de ordine.

Potrivit noilor principii pe care se bazeaza noua abordare, pentru instrumentele mai lichide, pasul de pret va fi mai mic, iar pentru instrumentele cu pretul mai mare, pasul de pret va fi mai mare.

“Vom continua sa oferim conditii pentru crearea unei piete care ofera zilnic si chiar de mai multe ori in timpul unei sedinte de tranzactionare oportunitati bune pentru investitori sau pentru cei care tranzactioneaza frecvent si activ pe parcursul unei zile, pentru a castiga bani. O alta directie a Bursei de Valori Bucuresti este ca vom reactiona rapid la circumstantele si trendurile acestei piete globale, in sensul alinierii unora dintre mecanismele noastre de tranzactionare la cele ale pietei globale”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

Noii pasii de pret vor fi aplicati local inainte de intrarea in vigoare la nivel european a valorilor finale ale acestora, la 1 ianuarie 2017, si au in vedere o aliniere mai rapida a pietei locale de capital la standardele internationale, sefii BVB speran ca aceasta modificare va avea efect direct asupra imbunatatirii calitatii pietei si a unei functionari corecte si ordonate a acesteia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri