Oficialii BVB spun ca aceasta modificare creeaza premisele unei mai bune concentrari a ordinelor pe niveluri de pret, imbunatatirii procesului de descoperire a pretului de tranzactionare si dinamicii mai eficiente in registrul de ordine.

Potrivit noilor principii pe care se bazeaza noua abordare, pentru instrumentele mai lichide, pasul de pret va fi mai mic, iar pentru instrumentele cu pretul mai mare, pasul de pret va fi mai mare.

“Vom continua sa oferim conditii pentru crearea unei piete care ofera zilnic si chiar de mai multe ori in timpul unei sedinte de tranzactionare oportunitati bune pentru investitori sau pentru cei care tranzactioneaza frecvent si activ pe parcursul unei zile, pentru a castiga bani. O alta directie a Bursei de Valori Bucuresti este ca vom reactiona rapid la circumstantele si trendurile acestei piete globale, in sensul alinierii unora dintre mecanismele noastre de tranzactionare la cele ale pietei globale”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

Noii pasii de pret vor fi aplicati local inainte de intrarea in vigoare la nivel european a valorilor finale ale acestora, la 1 ianuarie 2017, si au in vedere o aliniere mai rapida a pietei locale de capital la standardele internationale, sefii BVB speran ca aceasta modificare va avea efect direct asupra imbunatatirii calitatii pietei si a unei functionari corecte si ordonate a acesteia.