Veniturile din exploatare ale companiei au fost de 12,7 mil. lei, cu 34,5% mai reduse fata de primele 9 luni din 2014. “Cauza principala a fost declinul veniturilor din tranzactionare, afectate de activitatea de tranzactionare mai slaba, de lipsa unor tranzactii semnificative pe piata de oferte, cu exceptia emisiunii de obligatiuni ale Primariei Bucuresti, si de aplicarea tarifelor de tranzactionare mai mici incepand cu ultimul trimestru al anului 2014”, se mentioneaza intr-un comunicat al Bursei de Valori Bucuresti.

Valoarea medie zilnica a tranzactiilor pe piata reglementata de actiuni (fara oferte) a scazut cu 21,2% fata de perioada similara a anului trecut, la 32,3 mil. lei. Veniturile din comisioane de procesare, admitere si mentinere aplicate emitentilor au urcat cu 30%, la 1,44 mil. lei, majoritatea tarifelor de admitere a companiilor de pe RASDAQ pentru transferul catre Piata Reglementata sau AeRO fiind platite in al doilea si al treilea trimestru al anului 2015.

Veniturile din vanzare de date au scazut usor cu 1% la 0,92 mil. lei.

Citeste si:

Cheltuielile operationale au ajuns la un nivel de 10,84 mil. lei, cu 2,6% peste nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut. Profitul operational a fost de 1,86 mil. lei, mult sub perioada ianuarie-septembrie 2014. Declinul a fost partial compensat de profitul financiar care a avansat cu 56,9% la 3,57 mil. lei.

Actiunile BVB se tranzactionau marti la un pret de 29,5 lei, in scadere cu 2,6%. Avand in vedere aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 232,5 mil. lei.