Dow Jones Industrial Average (DJIA), unul dintre principalii indici ai Bursei din New York, a urcat joi pentru a cincea sedinta consecutiva si a ajuns astfel sa recupereze toate pierderile 2016. Optimismul s-a extins in majoritatea pietelor financiare internationale, bursele asiatice inregistrand vineri maximele anului.

In Europa, bursele din Frankfurt, Paris si Londra inregistrau cresteri cuprinse intre 0,2% si 0,4%, continuandu-si astfel seria pozitiva din ultima perioada.

In SUA, un indice secundar, Dow Jones Transportation, a urcat cu 3% in ultima sedinta si a intrat astfel in teritoriu “bull”, dupa ce a ajuns sa inglobeze aprecieri de peste 20% de la minimele din ianuarie.

Revenirea generalizata a pietelor vine in conditiile in care Rezerva Rederala americana a indicat ca in acest an ar putea opera doar doua majorari de dobanda, fata de patru cat anticipa anterior, prelungind astfel perioada de bani ieftini in economia globala. De asmenea, petrolul se afla pe un trend ascendent castigand in ultimele cinci saptamani peste 37%, barilul Brent fiind tranzactionat vineri la o cotatie de 41 de dolari.

Si Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis in crestere cu 0,6% in ultima sedinta a saptamanii, insa pentru a reveni pe plus la nivelul intregului an indicele BET ar trebui sa mai inregistreze o apreciere de inca 3%.

Retail jobs

Sursa foto: Shutterstock / Robert Crum

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri