BVB si brokerii merg in facultati pentru a promova educatia financiara

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a lansat oficial a treia etapa a programului educational "Fluent in Finante” impreuna cu cinci universitati din Romania. In cadrul programului, reprezentantii administratorilor de fonduri si caselor de brokeraj partenere vor sustine seminarii gratuite in facultati.

Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Bucuresti, Universitatea Romano-Americana, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative si Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir" s-au inscris in programul educational.

Partenerii proiectului initiat de Bursa de Valori Bucuresti sunt BT Securities, Estinvest, IFB Finwest, BRK Financial Group si OTP Asset Management. Reprezentantii celor cinci firme vor sustine prezentari in vederea cresterii gradului de constientizare in ceea ce priveste administrarea finantelor personale.

Seminariile gratuite se vor desfasura in perioada martie-mai si octombrie-decembrie 2016, fiecare cu o durata de doua ore si vor fi sustinute de lectori din partea Bursei de Valori Bucuresti si a partenerilor din program. Prin aceasta noua etapa, Bursa de Valori Bucuresti isi propune sa atraga intre 500 si 1.000 de studenti, care sa ia parte la seminarii.

“Fluent in Finante” este unul dintre cele mai importante proiecte ale Bursei de Valori Bucuresti care isi propune sa sustina demersurile pentru cresterea gradului de educatie financiara in Romania. Noi, Bursa de Valori Bucuresti, suntem foarte mandri sa fim implicati in proiecte pentru romani – incepand de la copii si elevi, continuand cu studenti si ajungand la persoanele mature, prin seminariile organizate la sediul corporatiilor, dar si destinate oamenilor, indiferent de locul de munca”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Ludwik Sobolewski, director general la Bursa de Valori Bucuresti.

Citeste si:
Bursa lansează o platformă de date în timp real pentru investitori
Bursa lansează o platformă de...

Programul “Fluent in Finante” a inceput in iulie 2015 si a fost dedicat in prima etapa angajatilor din companii. Peste 1.500 de persoane au luat parte la seminarii si au invatat notiunile de baza ale pietelor de capital. La finalul anului trecut, Bursa de Valori Bucuresti a lansat “Fluent in Finante 2.0”, care a extins programul initial “Fluent in Finante”, cu seminarii educationale adresate oamenilor obisnuiti, indiferent de angajatorul lor. In total, aproximativ 500 de persoane au participat la intalnirile din Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca si Timisoara. Urmatoarele seminarii vor avea loc in Sibiu (12 aprilie), Iasi (18 mai) si Oradea (7 iunie).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri