Reactia KMG la ancheta DIICOT: Planurile de dezvoltare pot fi afectate semnificativ

Companiile KMG International, Oilfield Exploration Business Solutions SA si Rompetrol Rafinare SA au fost citate astazi ca parti responsabile civilmente intr-un dosar in curs de ancheta la DIICOT. Intr-un comunicat de presa, KMG International a declarat ca pot exista efecte negative semnificative asupra obiectivelor strategice si a planurilor de dezvoltare ale KMG in Romania.

"KMG si KMGI nu au fost informate oficial de existenta unor investigatii precum cele mentionate astazi in comunicatul de presa al D.I.I.C.O.T. (referitoare la activitati din perioada 1998-2003) la momentul achizitiei actiunilor The Rompetrol Group NV (in 2007). KMGI va folosi toate mecanismele legale, atat la nivel local, cat si international, pentru a isi proteja investitiile realizate de la momentul achizitiei”, se arata in comunicatul trimis de companie.

KMGI isi afirma deschiderea de a colabora cu guvernul si autoritatile romane pe tot parcursul acestei investigatii si subliniaza ca activitatile rafinariei Petromidia si a statiilor de carburanti Rompetrol nu vor fi afectate.

Procurorii DIICOT au anuntat ca vor pune sechestru pe bunurile Rompetrol, printre acestea fiind vizate rafinaria Petromidia si benzinariile companiei. Actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) au fost suspendate de la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti.

Dosarul este deschis de mai multi ani, fiind constituit dupa ce a fost desprins din cel in care au fost acuzate 13 persoane, printre care Dinu Patriciu, fostul senator Sorin Rosca Stanescu si fostul ministru Sorin Pantis. Faptele vizate in acest dosar sunt de constituire a unui grup infractional organizat, spalare de bani, evaziune fiscala si delapidare.

Citeste si:
Rafinăria Petromidia repornește unitățile de producție oprite...
Rafinăria Petromidia...

Ancheta dateaza de la inceputul anului 2006, iar acum a fost luata o masura fara precedent: un sechestru de peste 660 de milioane de euro, pus pe instalatiile rafinariei Petromidia si pe benzinariile companiei. Masura a fost impusa pentru a se recupera prejudiciul, deoarece in varianta initiala a dosarului nu s-a reusit acest lucru.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri