Ancheta declansata de DIICOT nu ar trebui "in mod " normal sa afecteze vanzarea a 51% din KMG International catr compania chineza CEFC, a declarat Azamat Zhangulov vicepresedinte senior al companiei. Desi conducerea KMG International stia din 16 martie 2016 de investigatia DIICOT, nu isi explica de ce a fost adusa in atentia publica acum.

Ne-am intalnit cu cei de la DIICOT in aceasta dimineata. nu sunt prea multe de spus, abia am primit documentele. Totusi, nu stiu de ce aceasta situatie a aparut tocmai acum. Sunt sigur ca autoritatile au si alte proiecte", a spus Zhangulov intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca aceasta investigatie nu interfereaza in niciun fel cu activitatea KMG international, care este "stabila".

"Vom face tot ce va fi nevoie pentru a proteja compania si investitiile derulate pana acum. KMG International nu e un infractor, noi am devenit victime colaterale. Speram sa gasim acel dialog care sa nu ne afecteze planul de investitii", a precizat Zhangulov.

In conferinta a fost prezent si ambasadorul Kazahstanului, care a spus ca Romania este o tara-cheie pentru statul kazah si ca investigatia DIICOT nu pune niciun fel de probleme politice intre cele doua tari.

INTERVIU Ion Sturza,...

Actiunile Rompetrol Rafinare, compania care detine rafinaria Petromidia si care este controlata de grupul kazah KazMunayGas, au pierdut peste 10% din valoare in deschiderea sedintei bursiere, dupa ce DIICOT a anuntat ca procurorii au instituit, in dosarul Rompetrol 2, sechestru asigurator pe bunuri si actiuni DIICOT.

In jurul orei 10, actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) erau cotate cu un pret de 0,0420 lei/titlu, in scadere cu 10,64% fata de cotatia de inchidere de vineri. Luni, actiunile Rompetrol au fost suspendate de la tranzactionare, dupa ce in piata a aparut informatia privind masurile instituite de procurorii DIICOT.

La pretul de 0,0420 lei/actiune, valoarea de piata a Rompetrol Rafinare este de 1,85 miliarde lei (413 milioane euro), cu circa 50 de milioane de euro sub valoare de piata calculata la pretul de inchidere de vineri, de 0,0470 lei/actiune.

Citeste si:
Dinca ar fi avut un complice. Cine este barbatul retinut azi de DIICOT
Cazul Caracal. Gheorghe Dinca...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romanii s-au batut pe joburi de "client misterios" in noiembrie