Companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ofera cel mai ridicat randament al dividendelor din lume, conform unui raport de analiza realizat de banca de investitii germana Berenberg.

Banca estimeaza ca randamentul mediu al dividendelor distribuite de companiile din BET, principalul indice al BVB, este de 7,9% anul acesta, cel mai mare nivel din lume. Romania este urmata in top de Kuwait (7,6%) si de Bahrain (7,2%). In regiune, Cehia ofera randamente ale dividendelor de 6,4%, Croatia 5,7%, Austria 4,6% si Polonia 4,2%.

Nemtii apreciaza ca randamentul este atractiv in comparatie cu randamentul obligatiunilor pe 10 ani, care in prezent este la 3.7%. Acestia remarca in special dividendele oferite de Banca Transilvania (TLV), Romgaz (SNG) si Transgaz (TGN).

Romanii cu plasamente in actiuni precum Banca Transilvania, Conpet, Romgaz sau Electroarges vor inregistra anul acesta castiguri din distributiile de cash de doua sau chiar de trei ori mai mari decat investitorii din pietele dezvoltate, asa cum este cazul SUA, unde 5% este considerat un randament foarte bun pentru dividende.

Dividende 2016

Cititi si Cat timp mai au investitorii care vor sa "prinda" dividende in 2016.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri