Companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ofera cel mai ridicat randament al dividendelor din lume, conform unui raport de analiza realizat de banca de investitii germana Berenberg.

Banca estimeaza ca randamentul mediu al dividendelor distribuite de companiile din BET, principalul indice al BVB, este de 7,9% anul acesta, cel mai mare nivel din lume. Romania este urmata in top de Kuwait (7,6%) si de Bahrain (7,2%). In regiune, Cehia ofera randamente ale dividendelor de 6,4%, Croatia 5,7%, Austria 4,6% si Polonia 4,2%.

Nemtii apreciaza ca randamentul este atractiv in comparatie cu randamentul obligatiunilor pe 10 ani, care in prezent este la 3.7%. Acestia remarca in special dividendele oferite de Banca Transilvania (TLV), Romgaz (SNG) si Transgaz (TGN).

Romanii cu plasamente in actiuni precum Banca Transilvania, Conpet, Romgaz sau Electroarges vor inregistra anul acesta castiguri din distributiile de cash de doua sau chiar de trei ori mai mari decat investitorii din pietele dezvoltate, asa cum este cazul SUA, unde 5% este considerat un randament foarte bun pentru dividende.

Dividende 2016

Citeste si:
Autonom listeaza pe bursa obligatiuni cu dobanda 4,45% in euro
Autonom listeaza pe bursa...

Cititi si Cat timp mai au investitorii care vor sa "prinda" dividende in 2016.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romanii s-au batut pe joburi de "client misterios" in noiembrie