Certinvest a achizitionat un pachet de 10% din actiunile firmei Ascendia, care dezvolta software educational si platforme de training, cu scopul de a contribui la listarea acesteia pe piata alternativa de capital AeRO, urmand ca pe termen lung sa treaca pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti.

Ascendia activeaza pe piata locala din anul 2007, dezvoltand continut digital pentru scolari si prescolari, platforme de training si continut pentru companii si proiecte de cercetare si dezvoltare in domeniul educatiei prin mijloace digitale, conform NEws.ro

Compania a dezvoltat peste 8.000 de module interactive de eLearning dezvoltate pentru companii multinationale si ministere ale educatiei din 9 tari.

Ascendia detine, din anul 2014, portalul eLearning.ro, cu circa 1.000 de articole. Certinvest si Ascendia vizeaza impreuna sustinerea companiei de eLearning in procesul de listare pe piata alternativa AeRO, proces administrat de societatea de brokeraj Intercapital Invest.

Societatea de administrare de investitii va sprijini compania in planurile sale de dezvoltare pe plan local si pe pietele externe si in implementarea standardelor de guvernanta corporativa, specifice unei companii listate.

“Vedem in Ascendia un business de succes pe care dorim sa-l sprijinim pe termen scurt sa se listeze pe piata secundara AeRO, iar pe termen lung sa-l aducem pe piata principala a Bursei de Valori”, a declarat directorul general al Certinvest, Horia Gusta.

La randul sau, seful Ascendia, Cosmin Malureanu, spune ca firma de eLearning a ajuns intr-un punct important de crestere, in care are nevoie de un partener care ii impartaseste viziunea, precum si de investitii care sa-i sustina dezvoltarea.

“Misiunea noastra pe piata romaneasca de educatie este de a reaseza procesul de invatare pe noi piloni care sa includa tehnologia si produsele de eLearning”, a afirmat Malureanu. Certinvest, societate infiintata in anul 1994, administreaza active de peste 60 milioane de euro.

Sursa foto: wongwean / shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Pariul pe ferme al unor manageri de bani: "Din agricultura nu pierzi"