Actionarii Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti au aprobat bugetul pentru 2016, castigul mediu pe care un angajat il va inregistra anul acesta urmand sa ajunga la 9.319 lei brut. Fondul Proprietatea (FP), al doilea cel mai mare actionar al companiei dupa statul roman, s-a opus deciziei dar nu a putut sa blocheze bugetul pe 2016.

"Fondul Proprietatea a votat astazi impotriva bugetului pentru 2016 in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor companiei Aeroporturi Bucuresti, datorita prevederilor privind acordarea de cresteri salariale semnificative angajatilor companiei, fara stabilirea unei corelari cu obiective concrete de performanta”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Greg Konieczny, managerul Fondul Proprietatea.

Seful FP spune ca salariile la Aeroporturi Bucuresti sunt deja printre cele mai ridicate la o companie de stat si, ca urmare a acestei masuri, costul cu salariul mediu brut pe angajat, inclusiv prime, creste de la 7.601 lei in 2015 la 9.319 lei in 2016, rezultand o crestere de 23%.

Aeroporturi Bucuresti face angajari, dar profitul se injumatateste in 2016

De asemenea, bugetul prevede o crestere a numarului total de angajati de la 1.408 in 2015 la 1.516 in 2016, rezultand o crestere de 43% comparativ cu cei 1062 angajati la sfarsitul anului 2010. “Toate aceste modificari vor duce la o scadere cu 56% a profitului brut al companiei, de la 221,9 milioane lei in 2015 la 126 milioane de lei in 2016”, adauga Greg Konieczny.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti administreaza cele doua aeroporturi principale ale Romaniei: Aeroportul International Henri Coanda si Aeroportul Aurel Vlaicu.

Citeste si:
Angajații Aeroporturi București, în șomaj tehnic după ce traficul...
Angajații Aeroporturi...

Un total de 80% din actiunile companiei sunt detinute de statul roman, reprezentat de Ministerul Transporturilor, restul de 20% fiind controlate de Fondul Proprietatea. CN Aeroporturi Bucuresti este evaluata la 2,48 mld. lei in portofoliul FP.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri