Ministerul Finantelor Publice a inregistrat subscrieri in valoare de 32,7 mil. lei in prima zi a ofertei de vanzare a titlurilor de stat destinate populatiei si emise cu ocazia Centenarului Unirii.

Subscrierile au venit din partea unui numar de 655 de investitori, fiind realizate prin intermediul a 1.051 de ordine, potrivit unui anunt al institutiei. Valoarea totala a ofertei este de 100 mil. lei, astfel ca investitorii au subscris o treime din emisiune in prima zi.

Incepand de luni, 11 iulie, populatia poate cumpara titlurile de stat, emisiunea avand scadenta in 2018. Valoarea unui titlu este de 100 lei.

Anul trecut, Ministerul Finantelor a reluat dupa o perioada indelungata imprumuturile direct de la populatie, insa valoarea mare stabilita pentru titluri, de 1.000 de lei fiecare, a redus atractivitatea acestora.

Titlurile de stat emise in acest an se pot cumpara de la ghiseele fiecareia dintre cele patru banci participante - BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania.

Cititi mai mult despre noua emisiune de titluri de stat pentru populatie si cum puteti subscrie.

Retail jobs Sursa foto: Shutterstock
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri