PSD analizeza reducerea impozitului pe dividende de la 5% in prezent la zero, posibil chiar de anul urmator, si listarea de noi companii de stat pentru a sustine dezvoltarea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si mediul de afaceri, a declarat presedintele PSD, Liviu Dragnea. Masurile sunt conditionate de castigarea alegerilor parlamentare si reprezinta o mutare a PSD intr-o zona care ar trebui sa reprezinte un fief al partidelor cu orientare de dreapta.

"Ne pregatim ca, anul urmator, daca vom avea aceasta posibilitate, sa impulsionam dezvoltarea pietei de capital romanesti, in special prin reducerea fiscalitatii, dar si prin cresterea nivelului Bursei de Valori Bucuresti", a declarat Dragnea la conferinta Forbes CEEForum.

Presedintele PSD a punctat existenta unor oportunitati pe acest segment, create de Brexit (decizia Marii Britanii de a parasi UE). Bursa de la Varsovia, mai dezvoltata decat cea de la Bucuresti, si-a exprimat deja intentia de a umple un eventual gol lasat de Brexit pentru Europa Centrala si de Est, dar asta nu inseamna ca Romania si Bursa de la Bucuresti nu trebuie sa profite de oportunitatea aparuta, a spus el.

Liviu Dragnea promite si noi listari pe Bursa de la Bucuresti.

"Ne dorim listarea la Bursa de Valori Bucuresti a companiilor de stat romanesti, astfel incat bursa sa aiba un numar de tranzactii cat mai mare ai atractivitatea acesteia sa creasca", a spus el.

Potrivit acestuia, liderii PSD vor sa se intalneasca cu sefii Bursei de Valori Bucuresti pentru a discuta fiscalitatea si sustinerea pietei de capital prin noi listari.

Impozit le dividende zero?

"Impozitul pe dividende ... si renuntarea la cei 5% nu reprezinta o problema pentru veniturile la bugetul de stat. Avem asta in vedere, sa vedem daca se poate face de anul urmator", a afirmat presedintele PSD, raspunzand unor intrebari ale wall-street.ro.

Liviu Dragnea a afirmat ca PSD vrea prin aceasta masura sa incurajeze mediul de afaceri, inclusiv infiintarea de firme.

Referitor la listarea de noi companii, presedintele PSD a promis sa ofere detalii joi, cand va prezenta aceste chestiuni in Comitetil Executiv al PSD.

"Vrem sa dezvoltam listarea la bursa (...) In Romania se poate dezvolta mai mult listarea la bursa. Cred ca pana acum a fost o abordare putin tematoare in privinta asta. (...) Repet, cred ca impozitul pe dividende zero nu poate sa aduca decat beneficii, atat pentru stat, cat si pentru (mediul privat,n.r.)", a declarat presedintele PSD.

Impozitul pe dividende a fost redus la inceputul acestui an de la 16% la 5%. Propunerea initiala viza reducerea impozitului abia de la 1 ianuarie 2017, insa in cele din urma masura a fost devansata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri