Datele peste asteptari despre industria prelucratoare din SUA publicate luni au i-au facut pe investitori sa anticipeze faptul ca Rezerva Federala va mari dobanda cheie.

“Este vorba despre un apetit pentru risc mai ridicat saptamana aceasta in piete, avand in vedere si ca situatia de la Deutsche Bank s-a stabilizat pentru moment”, a declarat, pentru CNBC, Jim Wyckoff senior analyst in cadrul Kitco Metals. “S-au spart niste bariere tehnice astazi, ceea ce sugereaza ca ne indreptam spre o scadere sau o evolutie laterala”, a mai daugat acesta.

O spargere a suportului de 1.300 de dolari/uncie a generat un val de vanzari pe aur, care in cele din urma a dus pretul pana la minimul de 1.288 dolari/uncie – nivel care nu a mai fost atins din 24 iunie, imediat dupa votul pentru Brexit.

Aurul s-a tranzactionat la un pret cuprins intre 1.300 si 1.350 dolari in ultimele sase saptamani. Investitorii isi vor adrepta atentia in perioada urmatoare la datele privind salarizarea in SUA, ce urmeaza a fi publicate la finalul acestei saptamani.

Sursa foto: Shutterstock