Autoritatea de Supraveghere Financiara va primi asistenta tehnica de la Banca Mondiala si Comisia Europeana pentru a-si creste capacitatea de supraveghere a pietei de capital, in cadrul unui proiect care se va desfasura pe o perioada de un an, a anuntat ASF.

ASF supravegheaza trei piete principale: asigurarile, piata de capital si pensiile private.

"Proiectul are ca scop incorporarea celor mai bune practici identificate la nivelul UE in procesul de redefinire a functiei de supraveghere a ASF, catre o abordare bazata pe risc, a societatilor de investitii si administratorilor de fonduri care activeaza pe piata de capital autohtona", arata comunicatul ASF, conform News.ro.

Autoritatea sustine ca va implementa un proces de supraveghere eficient, atat din perspectiva conduitei pe piata, cat si a respectarii cerintelor prudentiale, a societatilor de investitii si administratorilor de fonduri care activeaza pe piata de capital, "prin crearea unei sinergii intre supravegherea off-site si cea on-site".

Piata de capital din Romania este una mica la nivel regional, fiind depasita in termeni de capitalizare si de lichiditate de concurentii din Budapesta sau Praga. Regiunea este dominata de doua burse - din Varsovia si din Viena. Bursa de Valori Bucuresti, baza pietei de capital romanesti, este penalizata si de statutul de piata de frontiera, care tine la distanta marile fonduri de investitii din lume.

Bursa bucuresteana incearca sa acceada la nivelul superior, de piata emergenta, si mizeaza pe listarea companiei Hidroelectrica, care i-ar permite sa indeplineasca ultimele conditii pentru a trece la nivelul superior. Potrivit ultimelor declaratii oficiale, listarea la bursa a Hidroelectrica ar putea avea loc cel mai devreme la jumatatea anului viitor, insa actiunea depinde de vointa politica a noului guvern, care vafi instalat dupa alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri