Digi vinde de maine actiuni pe bursa. Compania ar putea sa fie evaluata la 1,23 mld. euro

Digi Communications, compania mama a RCS&RDS - liderului pietei locale de televiziune prin cablu si internet, va lansa de vineri, 28 aprilie, o oferta publica de vanzare (IPO) a cel putin 21,7% din actiuni. Ultima zi a IPO-ului va fi 10 mai, timp in care compania vrea sa stranga de la investitori o suma cuprinsa intre 38 si 56 lei/actiune. Daca se va inchide cu succes, aceasta va fi cea mai mare oferta publica initiala realizata de o companie privata pe Bursa de Valori Bucuresti.

Micii investitori care vor cumpara in primele 5 zile ale ofertei (pana pe 5 mai) vor beneficia de un discount de 7% fata de pretul final de oferta, iar cei care subscriu ulterior vor primi un discount de 3%, potrivit prospectului ofertei publicat de companie.

Transa investitorilor de retail reprezinta 15% din oferta, in vreme ce transa dedicata marilor investitori institutional va reprezenta restul de 85% din oferta.

Daca intreaga oferta ar fi vanduta la pretul maxim, RCS&RDS ar fi evaluata pe bursa la 5,6 mld. lei (1,23 mld. euro), in vreme ce daca tranzactia s-ar face la pretul minim, valoarea de piata a RCS&RDS ar fi de 3,8 mld. lei (837 mil. euro).

Cititi si Cum arata cifrele RCS&RDS inainte de listare si ce le-a transmis investitorilor CEO-ul companiei

Citeste si:
Telefoane Digi ieftine: ce modele are operatorul telecom cu avans zero
Telefoane Digi ieftine: ce...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri