Fondatorii Bittnet Systems estimeaza ca in 2018, anul in care se va reflecta in intregime fuziunea prin preluare a Gecad Net, cifra de afaceri consolidata va ajunge la 10 milioane de euro, iar profitul se va ridica la un milion de euro, in contextul in care va exista un potential considerabul de upsell si cross-sell pe serviciile oferite de cele doua firme.

Gecad Net, una dintre firmele din portofoliul lui Radu Georgescu, a raportat la Ministerul de Finante pe 2016 venituri totale de 20,2 milioane lei (4,5 milioane euro), depasind in mod constant in ultimii ani pragul de 4 milioane de euro pe venituri.

"Pentru anul 2017 ne propunem sa mentinem activitatea celor doua organizatii la nivelul prognozat din perspectiva cifrei de afaceri si a profitatbilitatii, dar pentru anul 2018 suntem increzatori ca putem obtine o cifra de afaceri consolidata de 10 milioane euro si o profitabilitate de 10%, respectiv un profit de 1 milion de euro", se arata intr-o informare transmisa de Bittnet investitorilor.

Spre exemplu, avand in vedere ca Gecad Net este unul din top 6 parteneri GOLD Microsoft din Romania (Licensing Solution Provider), dar nu a vandut servicii de training catre niciunul din clientii recurenti, conducerea Bittnet considera ca 50% dintre acesti clienti pot beneficia de un training furnizat de companie pana la final de 2018.

Serviciile si solutiile de infrastructura Bittnet oferite prin parteneriatul de nivel Gold cu Cisco se pot “impacheta” cu solutiile de tehnologie Microsoft pentru a oferi clientilor actuali ai ambelor companii o solutie integrata de infrastructura IT, reducand astfel efortul clientului de a gestiona furnizori multipli fapt ce implica costuri si riscuri operationale crescute.

"In urma analizelor preliminare, consideram ca ambele companii se completeaza foarte bine, inclusiv la nivel strategic. Abordarea pietei pe care am descoperit-o la Gecad Net este una similara cu cea a Bittnet: afacerea se deruleaza in proportie de peste 90% in sectorul privat, cu atentie sporita la satisfactia si recurenta clientilor. Astfel, daca analizam cei trei piloni de dezvoltare (extinderea portofoliului tehnologic, alinierea cu tendintele globale, extinderea acoperirii geografice) pe care se bazeaza strategia Bittnet, operatiunile si activitatea Gecad Net vin ca o manusa pentru toti cei 3 piloni", mentioneaza Bittnet catre investitori.

La ce cifre se asteapta Bittnet pentru acest an

Cu majoritatea veniturilor realizate in trimestrul 4 al fiecarui an, Bittnet a bifat totusi dupa primele 6 luni un venit total de 4,9 milioane lei, in crestere cu 70% fata de perioada similara din 2016. Serviciile de training au contribuit in semestrul 1 cu 3,4 milioane lei, iar integrarea IT cu 1,5 milioane lei. Spectaculoasa este, de asemenea, cresterea profitului operational in primul semestru - cu doua treimi - de la 240.000 lei la 400.000 lei.

Profitul net in primul semestru a fost de 13.156 lei, dar este cunoscut faptul ca Bittnet, prin natura contractelor de training, va incasa in a doua parte a anului majoritatea platilor de la clienti.

"Cresterea totala a veniturilor in primul semestru este de 70% fata de aceeasi perioada din anul anterior, aceasta provenind dintr-o dublare a veniturilor din businessul de „Integrare & Cloud” si o crestere cu 39% a businessului de training IT. Comparativ cu prima jumatate a anului 2016, cand Bittnet a instruit un numar total de 872 de cursanti, acest numar a crescut in 2017 cu peste 50%, pana la 1.241 - cea mai mare valoare din istoria companiei. Odata cu cresterea de 70% a veniturilor semestriale fata de primul semestru al 2016, compania a obtinut si o profitabilitate semnificativ mai mare: profitul net a crescut de la 250 lei la 13.500 lei in 2017", se arata in comunicatul transmis de companie.

buget venituri si cheltuieli Bittnet Systems

"Inca din 2015 am identificat o tendinta in piata: interesul companiilor pentru cloud public. Bittnet este singurul partener multicloud din Romania si parcursul foarte bun din prima jumatate a anului 2017 confirma aceasta decizie strategica. In primul semestru am avut 14 proiecte de consultanta si migrare in cloud a infrastructurii informatice a clientilor, in timp ce in aceeasi perioada a anului trecut am avut un singur astfel de proiect. In acest context, extinderea regionala vine cu mesajul de a fi un integrator cu o competenta ridicata si valoare adaugata mare adusa clientilor, in acelasi timp cu proximitatea fata de acestia“, a declarat Mihai Logofatu, CEO Bittnet.

Aflati de pe start-up.ro ce cum s-a extins Bittnet Systems in tara si cum au comentat fondatorii rezultatele financiare semestriale.

Bittnet a devenit in aprilie 2015 prima companie de IT din Romania listata la Bursa de Valori Bucuresti. In cei peste doi ani, evaluarea Bittnet a crescut de peste 5 ori: de la 1,5 milioane euro in momentul listarii, la peste 7 milioane euro pe 30 iunie 2017.

In sedinta de luni a BVB, conform cotatiei de inchidere - de 1,36 lei/actiune - capitalizarea a urcat pana la 8,58 milioane euro, dupa o crestere agresiva a pretului, cu aproape 12%. Mai mult, in primul semestru din 2017, numarul actionarilor s-a dublat atingand 327, fata de doar 163 la 30 iunie 2016.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri