Bittnet Systems, una dintre cele mai efervescente companii de pe segmentul AeRO al Bursei de Valori Bucuresti, a raportat pentru anul 2017 un profit net consolidat de 1,81 milioane lei si venituri de peste 3 ori mai mari fata de 2016, in contextul achizitiei Gecad Net, companie creata in urma cu 25 de ani de cunoscutul antreprenor Radu Georgescu.

Astfel, Bittnet Systems - care a devenit dupa preluarea Gecad Net singurul integrator „multi-cloud” din Romania – ajunge un jucator in industria IT de talie medie, apropiindu-se de 10 milioane de euro cifra de afaceri.

Fara a lua in calcul rezultatele Gecad Net, Bittnet si-a majorat afacerile cu 58% anul trecut, pana la 21,7 milioane lei, iar profitul a urcat cu 43%, la peste 1,65 milioane lei.

"Daca analizam doar anul 2017, el a adus o crestere organica de 60% a afacerilor Bittnet fata de anul 2016, care a generat, asa cum era de asteptat, si o crestere a profitabilitatii companiei - profitul net al Bittnet a atins aproape valoarea de 1,5 milioane lei. Mai spectaculoasa insa este evolutia daca o analizam fata doi ani in trecut sau fata de 5 ani - momentul primei investitii “outside” in Bittnet. Fata de 2015, compania s-a dublat, iar fata de 2012 vorbim astazi de o crestere de 5,7 ori", spune Mihai Logofatu (foto stanga), CEO-ul Bittnet Systems in mesajul catre actionari.

In ceea ce priveste performantele Gecad Net, fosta companie a lui Radu Georgescu a incheiat 2017 la un maxim al veniturilor din ultimii 5 ani, de 21,5 milioane lei (4,8 milioane euro), in crestere cu circa 9% fata de 2016.

Mai important decat atat este faptul ca reducerile de costuri operate de managementul Bittnet au readus Gecad Net pe profit dupa 3 ani, cu circa 150.000 lei. In plus, in cazul Gecad Net istoria de pierderi creeaza si un avantaj fiscal si, pana la concurenta sumei de 950.000 lei, profiturile brute vor fi egale cu profiturile nete.

Dupa Gecad Net, conducerea Bittnet nu exclude si alte achizitii

Desi integrarea Gecad Net se va incheia de abia in prima parte a acestui an, fondatorii Bittnet nu exclud alte achizitii sau oportunitati de consolidare, „daca aceste oportunitati se dovedesc a fi consistente cu modelul si valorile companiei”

In anul 2017 am facut un prim pas in acest sens, iar rezultatele de pana acum sunt imbucuratoare. Am identificat cateva posibile proiecte de a continua procesul de crestere prin achizitii, alaturi de cresterea organica, pe care le exploram in 2018.

In plus, Bittnet se poate baza deja si pe business-ul din afara Romaniei, avand in vedere ca exporturile de training-uri si servicii IT au crescut cu 75% fata de 2016, veniturile externe ajungand astfel la 520.000 euro.

Bittnet vrea „cate un robot pentru fiecare membru al echipei”

Bittnet a demarat anul trecut o serie de proiecte interne de automatizare a proceselor folosind roboti software (RPA), ajungand in decembrie la 11 “robotei” care asista echipa in activitatea curenta, indeplinind automat sarcini repetitive.

Intentionam sa extindem puternic in cursul anului 2018 aceasta initiativa, conform unui motto transmis de compania romaneasca Ui Path: "Cate un robot pentru fiecare membru al echipei!"

Printre „roboteii” care automatizeaza procesele de zi cu zi ale echipei Bittnet se numara cativa cu nume amuzante: “Hungry man” (comanda catering pentru training-uri), “Wanna Study” (comanda manuale pentru training-uri), “Nice guy” (notifica catre echipa de sales pentru adugarea studentilor in clase), “Bodyguard” (notifica echipa de securitate/control access a mallul-ui privind lista studentilor ce urmeaza sa participe la cursuri) sau “Pretty woman” (invita studentii la curs, transmitand toate datele importante).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri